Subscribe via RSS Feed

Fa-ti XP-ul sa arate ca Ubuntu

ubuntu logo

Pentru ca pana la noua versiune de Ubuntu 8 mai sunt cam 3 saptamani si pentru ca unii dintre noi depindem de sistemele de operare windows (la servici de exemplu sau daca esti un impatimit al jocurilor pe calculator) m-am hotarat sa scriu un tutorial despre cum sa faci XP-ul sa arate ca Ubuntu.

Pentru asta vei avea nevoie de:

  • patch-ul la fisierul uxtheme.dll pentru a permite folosirea de stiluri vizuale non-Microsoft in XP. Poate fi descarcat de pe Softpedia (dupa instalare trebuie reboot, asa ca tine minte adresa acestui tutorial ca sa-l poti termina)
  • Ubuntu Visual Style facut de FioreSSJ pentru XP, care poate fi descarcat de aici: DeviantArt. Dezarhiveaza fisierele si copiaza-le pe calculator in felul urmator:

  1. fisierele din folderul Wallpaper in C:\Windows\Web\Wallpaper
  2. fisierele din folderul Cursors in C:\Windows\Cursors
  3. fisierele din folderul Fonts in C:\Windows\Fonts
  4. restul fisierelor in C:\Windows\Resources\Themes\Ubuntu (directorul Ubuntu trebuie creat inainte)

Ruleaza human.msstyles din C:\Windows\Resources\Themes\Ubuntu si apoi Apply. Tocmai s-au modificat wallpaper-ul , cursorul si fonturile, dar asta nu e de ajuns! Pentru a arata a Ubuntu, trebuie modificate si icon-urile si restul fisierelor de sistem.

  • Descarca Tango Shell Patcher, care va integra setul de iconuri Tangerine folosit de Ubuntu 6.

Instaleaza si aplicatia asta, urmareste instructiunile si apoi … Gaaaata! Rezultatul va fi cam asa:

ubuntu theme

Tags: , , , , ,

Category: DepeNet, tutoriale it, Windows

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Andrei says:

    Ubuntu este un sistem de operare, nu?de cine e facut?

  2. Da. Ubuntu este un sistem de operare. Este o distributie Linux, cea mai user-friendly as putea spune. Pentru un incepator in ale linux-ului, este cel mai indicat pentru instalare. Mai ramane de specificat (daca mai este nevoie) ca este Gratuit! Mai multe detalii poti gasi aici:

  3. Andrei says:

    Deci Linux…asta inseamna ca nu pot fi instalate pe el aplicatiile windows…

  4. dejan says:

    ;;) ;;) ;;) bravo…imi merge struna…indicatiile de nota 10 ms mult >:d:d:d< ..am incercat de atatea ori cu fel si fel si fel de programe sa-mi fac compu sa aiba alta grafica si acuma chiar is multumit..mersi mult ;) b-)

  5. cu placere.
    ma bucur ca ti-a fost de folos. :)

  6. ICEwave says:

    Cred ca am sa il pun si eu…de mult imi doresc linux dar e mai complicat decat xp asa ca am sa incerc acest transformation pack.Nici nu stiam ca exista.Multumesc pt articol

  7. stf says:

    ce mai stati atata pe ganduri??? http://ubuntu.com si instalati cu wubi si e totu gata si gratuit si rapid si ce vreti voi… nu inteleg de ce mai stati dupa cordeala aia de windows :))) .Il costumizati voi cat vreti, da tot un kkt de windows. :)

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.