Subscribe via RSS Feed

Presedintele Basescu suspendat

Presedintele Traian Basescu a fost suspendat din functie cu 322 de voturi pentru, 108 impotriva si zece voturi anulate. Imediat dupa anuntul parlamentului, presedintele a anuntat ca va participa in aceasta seara la un miting in Piata Universitatii.
Premierul Tariceanu i-a cerut lui Basescu sa demisioneze si sa intrerupa orice contact cu institutiile, intr-un discurs sustinut la Palatul Victoria.

Update: Popularii europeni isi exprima sustinerea fata de Basescu

Update: Clujenii si sibienii, chemati in strada pentru sustinerea lui Basescu

Update: Consilerul prezindential pe probleme de sport, Mariana Bitang, si-a dat demisia

Update: Ioana Basescu, fiica presedintelui, este prezenta in Piata Universitatii. Mai multi membri PD se afla la aceasta ora in grupul de protestatari de la Universitate. Printre ei se afla Silvian Ionescu si Felix Tataru (care nu e membru PD), cel care a fost in echipa din campania electorala a presedintelui.

Update: Videanu: manifestatia de la Universitate este una spontana, PD nu are nicio legatura

Update: Presedintele si-a scris demisia, a anuntat, conform Antena 3, purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan.

Update: Geoană: Putem să riscăm să avem un început de mişcare de stradă în România

Cosmin Gusa: îngrijorat că preşedintele Băsescu vrea să genereze mişcări de stradă cu sprijinul serviciilor

Update: Stolojan: Asistăm la un vot anti-România, vom merge alături de preşedinte în Piaţa Universităţii

Update: Tariceanu face apel la calm dar ii cere lui Basescu sa demisioneze si sa intrerupa orice contact cu institutiile

Update: Basescu va participa in aceasta seara la un miting in piata Universitatii

Update: Basescu a fost suspendat cu 322 de voturi pentru, 108 impotriva si 10 anulate

Update : Premierul Tariceanu va face o declaratie de presa dupa votul din Parlament

Update: Votarea s-a incheiat. Se asteapta rezultatul.

Update: Pe forumurile de pe internet ale institutiilor media, cititorii discuta despre organizarea unui miting in Piata Universitatii, la 18:30. Pe Yahoo messenger circula mesaje precum “La 18.30, la Universitate!!! Let’s kick some parlamentars ass!!!! (This in mass, but only mass could do it)”

Update: Tariceanu a revenit la sedinta de suspendare din Parlament

Update: A inceput votarea. Bogdan Olteanu, presedintele Camerei ,spune ca este nevoie de 233 de voturi pentru suspendare, nu de 235, intrucat patru mandate de parlamentar au fost vacantate si nu au fost inca ocupate.

Update: Victor Ponta i-a oferit lui Basescu o clepsidra al carei nisip se scirge in cinci minute si a dat citire unui mesaj. Iata textul citit:

“Dragă Traiane, dacă azi pleci de la Cotroceni, te rugăm să nu uiÅ£i următoarele: să iei urnele cu voturi pe care le-a furat PSD ca să ieÅŸi tu preÅŸedinte. Să iei Å£epele, care Å£i-au rămas la Cotroceni, pentru că domnul Videanu a făcut parcări la PiaÅ£a Victoriei. Să nu uiÅ£i dosarele judecătorilor de la Curtea ConstituÅ£ională.

Să nu uiÅ£i insigna pe care i-ai dat-o lui Emil Boc în faÅ£a camerelor de luat vederi ÅŸi ai luat-o imediat înapoi. Să nu uiÅ£i bileÅ£elele de la Călin sau de la Dinu sau de la atcineva. Să nu uiÅ£i permisul de conducere care Å£i-a fost luat după vestita petrecere de la Golden Blitz. Să nu uiÅ£i statuia de aluminiu primită de la domnul Stolojan. Să nu uiÅ£i scrisorile de dragoste de la Emil Boc ÅŸi cartea cu Carol al II-lea pe care te-am tot rugat să o citeÅŸti ÅŸi nu ai vrut să citeÅŸti. Ai grijă unde te muÅ£i ÅŸi vezi cine Å£i-e vecin că Å£i-ar putea lua locul. Să stingi lumina ÅŸi sperăm că după tine va fi un alt fel de preÅŸedinte, nu numai un alt preÅŸedinte”

Update: surse in Administratia Prezidentiala au spus ca nu este exclusa o contestare a deciziei parlamentului, fara a da mai multe detalii, anunta Antena 3

Update: Vadim Tudor (PRM): “Uite ca nu l-a ajutat Dumnezeu pe domnul Traian Basescu! Daca te porti urat Dumnezeu te striveste ca pe un paduche, cand ti-e lume a mai draga. Astazi asistam la o lucrare a Tatalui Ceresc”

Update: Crin Antonescu (PNL): Băsescu, ultimul frison al unei boli îndelungate, şi comuniste, şi de tranziţie

Update: Cristian Boureanu (PLD): Asistam la o lovitura de stat

Update: Dan Voiculescu (PC): Basescu trebuie trimis in istorie. Liderul conservator a cerut parlamentarilor sa ramana in sala de sedinta dupa vot cinci minute pentru a astepta demisia lui Basescu.

Update: Marko Bela (UDMR): As fi preferat sa nu ajungem la suspendarea presedintelui.

Băsescu şi-a depăşit de multe ori atribuţiile, dar suspendarea nu va rezolva problema.
Update: Premierul Tariceanu a parasit sedinta in jurul orei 11:30, motivand ca are ceva mai bun de facut.

Update: Geoana: Traian Băsescu reprezintă un proiect politic eÅŸuat…este o frână pentru România”. Suspendarea lui Basescu “primul pas în închiderea unui capitol tragic: domnia bunului plac al conducătorilor ÅŸi a mitului liderului providenÅ£ial”.

Presedintele Basescu a urmarit dezbaterile din Parlament de la Cotroceni. El a ajuns la palat in jurul orei 11:00.

Si-au sustinut discursurile Mircea Geoana, Vasile Blaga, Crin Antonescu, Vadim Tudor si Marko Bela, Dan Voiculescu, reprezentantul minoritatilor, Varujan Pambuccian.

Singurul care i-a luat apararea sefului statului a fost Vasile Blaga.

La sedinta au asistat asistat si aproximativ 300 de simpatizanti politici. Accesul acestora in lojele salii in care se discuta suspendarea nu a fost permisa. Ei asista dintr-o incapare alaturata. Conform Mediafax, multi dintre ei ar fi fost adusi de catre diversi parlamenntari.
In sala de sedinte a Parlamentului au fost prezenti 342 de parlamentari. Liderul PLD, Teodor Stolojan, a asistat la sedinta dintr-o loja.

sursa: stiri.rol.ro

Category: DepeNet

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Argento says:

  nu cred ca aveam nevoie de asa ceva…si sper in acelasi timp ca treburile sa nu degenereze

 2. dolphinheart says:

  bai eu sper sa nu degenereze ca nu am chef sa se blocheze drumurile sau sa dau de politisti la tot kilometrul,si nu am maine de facut decat vreo 400. Daca e sa se iste ceva sa se iste duminica sa nu ma mai pot intoarce, sa se declare stare de asediu duminica. Glumesc

 3. Argento says:

  la asta nu ma gandisem….si sunt in aproape aceeasi situatie…difera doar ca plec mai tarziu :D

 4. dolphinheart says:

  pai atunci sa ne luam o secure, un arc la noi,ca cine stie in ce situatii de supravietuire vom fi pusi

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.