Subscribe via RSS Feed

Freeware – IrfanView

În conceptul lărgit de multimedia – foto, audio, video – se regăsesc o mulţime de programe gratuite. Însă dintre acestea nu toate merită instalate şi testate. Unele pur şi simplu nu oferă o funcţionalitate satisfăcătoare, iar altele au un singur rol, îndeplinesc o funcţie anume. Ideea este ca, de exemplu, un manager de fotografii să nu se limiteze la vizulizarea imaginilor plus alte două-trei funcţii. Chiar dacă este gratuit, acesta trebuie să respecte principiile de funcţionare ale categoriei din care face parte şi să ofere majoritatea funcţiilor corespunzătoare tipului de programe din care face parte.

Dacă tot am dat ca exemplu managerele de fotografii/imagini o să încep cu această categorie. Unul din preferatele mele este IrfanView.

Nu este el un adevărat manager de fotografii, este mai mult un viewer cu cele mai frecvent folosite funcţii de editare. Ceea ce-mi place la el cel mai mult este dimensiunea redusă şi viteza de operare. Evident, Photohop este regele graficii, însă pentru operaţiunile uzuale (redimensionare, crop, editare/redenumire/conversie de tip batch etc.) este foarte bun.

Versiunea 4.1 a programului poate fi descarcata de aici.

irfanview.jpg

articol preluat de pe www.go4it.ro

Tags: , ,

Category: Software

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.