Subscribe via RSS Feed

bullshit-uri pe net

traiectorie marte fata de pamant

Deoarece am primit deja prea multe mesaje cu referire la un “eveniment unic in viata” m-am hotarat sa iau masuri! x-(

Articolul primit e cam asa:

Eveniment unic in viata! Incepand cu luna August, noptile, planeta Marte va fi cel mai luminos punct pe cer. Chiar si cu ochiul liber, Marte se va vedea cat o luna plina in aceasta perioada. Pe 27 August, planeta Marte se va afla la 34.65milioane de mile de Pamant si va fi ziua in care Marte se va vedea cel mai bine. In noaptea de 27 August, la ora 00:30 urmariti cerul. Pe cer se va vedea ca si cum Terra are doua luni. Urmatoarea data cand planeta Marte va trece atat de aproape de Terra va fi in anul 2287. Spune si altora, merita! Toti cei care sunt acum in viata nu vor mai avea ocazia sa vada acest lucru!

Ce vrajeala! /:) Chiar nu inteleg cum pot unii sa publice bazaconii inventate! Stiti care e partea cea mai tare?? Ca o multime de “destepti” considera stirea una senzationala si o preia fara nicio ezitare. La o cautare banala pe google dupa o fraza din articol, m-au luat durerile de cap!! Dovada aici: :-o :-o :-o

Care e adevarul totusi?
Planeta Marte are intradevat o traiectorie care nu este circulara ci ovala. Asta inseamna ca distanta fara de Terra este variabila. Iata ce spune site-ul www.astro-urseanu.ro:

Distanta medie dintre Marte si Soare este de 230 milioane de km.

Planeta face o rotatie in jurul Soarelui (un an) in 684 zile, de doua ori mai mult decat Pamantul. Inschimb ziua pe Marte dureaza aproape cat cea pe Pamant: 24h 39m 35s.

Odata la 780 zile se produce opozitia planetei. Atunci se afla cel mai aproape de Pamant. Distanta minima dintre Marte si Terra se situeaza intre 55 si 90 milioane km.

In data de 27 august 2003, Marte a fost mai aproape de pamant ca niciodata in ultimii 60.000 de ani. Distanta a fost de numai 55.758.006 km. Ultima oara cand Marte a fost asa de aproape a fost pe 12 septembrie anul 57.617 i.Hr. Urmatoarea mare apropiere se va produce in anul 2208, pe 24 august.

Data viitoare cand preluati articole, nu mai dati doar copy-paste…

Tags: , , , ,

Category: Jurnal, Stiati ca?

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.