Subscribe via RSS Feed

Procedura de constatare amiabila de accident

Toti soferii stiu deja ca din iulie 2009, in cazul unui accident usor, produs in Romania, in care au fost implicate 2 masini si nu sunt victime se poate solutiona fara prezentare la politie, prin semnarea formularului de constatare amiabila de catre ambii soferi, procedura care are ca scop, simplificarea si reducerii timpului necesar solutionarii accidentului. Practic se completeaza un singur formular cu informatiile privind circumstantele producerii evenimentului, datele personale de identificare, datele vehiculelor implicate, precum si ale propriilor asiguratori.

Utilizarea formularului de constatare amiabila nu este obligatorie ci reprezinta o alternativa de solutionare si se poate folosi doar daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

  • accidentul s-a produs pe teritoriul Romaniei si au fost implicate doar doua autovehicule
  • accidentul nu s-a soldat cu vatamari corporale
  • cei doi conducatori auto au semnat formularul de constatare amiabila

Dupa completarea formularului de constatare amiabila cu datele personale, datele autovehicului si ale politei de asigurare rca, este recomandat ca fiecare dintre soferi sa verifice datele completate de celalalt, pentru a evita eventualele erori de completare (uneori intentionate) care pot duce la ingreunarea solutionarii cazului. Exista un spatiu destinat desenarii schitei accidentului.

Daca niciun sofer nu doreste despagubiri de la celalalt in urma accidentului  fiecare isi depune formularul sau la asiguratorul rca in vederea obtinerii dovezii de intrare in reparatie a masinii.

Daca un sofer cere despagubiri celuilalt, cazul cel mai frecvent, atunci el trebuie sa depuna formularul de constatare amiabila, la asiguratorul celuilalt sofer, pe care el il considera vinovat de producerea accidentului.

Un model de formular de constatare amiabila, foarte bine explicat poate fi descarcat de pe site-ul rcaland.ro, de unde poti cumpara online, cele mai ieftine asigurari RCA 2011 din Romania.

Tags: , , , , ,

Category: Promo

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.