Subscribe via RSS Feed

Cele 7 minuni ale lumii moderne – Iisus Mantuitorul

Faimoasa si impunatoarea statuie a lui Iisus, care se inalta deasupra metropolei Rio de Janeiro, are o inaltime de 38 de metri, o deschidere a bratelor de 30 de metri si o greutate de 635 tone. Statuia se inalta pe muntele Corcovada, care are o inaltime de 710 metri. In secolul al XVI-lea, portughezii numisera muntele “Pinaculo da Tentacao“, adica Muntele Ispitelor.

Prima idee de a construi aceasta statuie a avut-o preotul catolic vicentian Pedro Maria Boss, in anul 1850. El a sugerat construirea unui monument religios in cinstea printesei Isabela, de la care a cerut si fonduri. Printesa, insa, nu a acordat mare atentie ideei, si in anul 1889 ideea a fost respinsa complet.

A doua propunere a fost facuta in anul 1921 de catre Arhidieceza de Rio de Janeiro, ca o modalitate de a sarbatori Centenarul Independentei Braziliei.

Primele schite au fost facute de Carlos Oswald, care-L infatisau pe Iisus purtand o cruce si tinand un glob. In final a fost aleasa schita care-L infatisaza pe Iisus cu bratele deschise.

De proiectare si de supravegherea constructiei s-a ocupat inginerul Heitor da Silva Costa, iar capul si mainile au fost realizate de catre sculptorul francez de origine poloneza Paul Landowsky.

Piatra de temelie a fost pusa in anul 1922, dar constructia propri-zisa a inceput abia in anul 1927. Monumentul a fost inaugurat la 12 octombrie 1931, de catre presedintele Getulio Vargas.

Tags: , , ,

Category: Stiati ca?

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.