Subscribe via RSS Feed

Ginkgo biloba – istoria unei “fosile”

Toata lumea a auzit despre medicamentele naturiste pe baza de ginkgo biloba, dar cati oare stiu ceva despre acest arbore?

Ginkgo biloba (Arborele pagodelor) este o specie de arbori care creste peren in China. Creste pana la o inaltime de 30-40 de metri, poate trai pana la 3000 de ani si este o specie de arbori la care, pe un exemplar, se gasesc doar flori masculine sau feminine, lucru foarte rar intalnit la arbori. Arborii femele produc fructul – acesta este asemanator cu o cireasa de culoare verde – galbuie.

Ginkgo biloba este cel mai batran arbore cunoscut si care inca mai traieste pe planeta. A aparut acum aproximativ 250 de milioane de ani, chiar inaintea dinozaurilor, si a rezistat chiar si bombelor atomice de la Hiroshima si Nagasaki in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In urma acestui eveniment, cercetatorii au observat ca arborele a inmugurit fara sa fi suferit vreo mutatie.

Este bine de stiut ca extractele din frunzele acestui arbore sunt deosebit de bune in ameliorarea circulatiei sangvine, au proprietati benefice in stimularea creierului, in tratarea maladiei Alzheimer si a dementelor, precum si in protejarea neuronilor de radicalii liberi. Medicamentele  pe baza de ginkgo biloba sunt folosite in tratamentul astmului, alergiilor si digestiei.

Pentru cei care vor sa foloseasca astfel de medicamente, nu uitati: consultati medicul sau farmacistul!  :)

Tags: , , , , ,

Category: Stiati ca?

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.