Subscribe via RSS Feed

O incursiune in viata lui Albert Einstein(1879-1955)

In anul 1879, in micul oras Ulm din Germania, se nastea fiul lui Hermann, un industrias evreu, si al Paulinei – Albert Einstein.

Enstein nu a vorbit pana la varsta de 3 ani, iar atunci cand a inceput sa vorbeasca avea vocabularul si fluenta unui adult. A fost un copil retras, fapt pentru care a fost adesea batjocorit de colegii sai. Ii placea sa citeasca diverse carti de stiinta, iar in scoala a fost atras indeosebi de fizica si filozofie.

In anul 1896 s-a inscris la facultate(Politehnica din Zurich – una dintre institutiile de invatamant de elita din Europa).

In 1903, dupa moartea tatalui sau, se casatoreste cu Mileva Maric, iubita sa inca din vremea studentiei.

In 1909, a fost numit profesor la Universitatea din Zurich.

In februarie 1919 a divortat de Mileva, cu care avea 2 copii, recasatorindu-se dupa cateva luni cu Elsa.

In anul 1922 Albert Einstein a primit premiul Nobel pentru Fizica pentru Teoria Efectului Fotoelectric.

In 1933, acuzat fiind de Hitler de detinere ilegala de arme, Einstein paraseste Germania mutandu-se in America, in orasul universitar Princeton, unde a trait pana la sfarsitul vietii.

La 16 aprilie 1955, Albert Einstein moare pe un pat de spital, unde fusese internat datorita unor probleme cardiace grave.

Category: Stiati ca?

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Geo says:

    ” … in scoala a fost atras indeosebi de fizica si filozofie.” Eu stiam ca doar de filosofie, si mai stiam ca a picat examenul de admitere la liceu, motiv pentru care a trebuit sa repete ultimul an de liceu.

    Mai stiam si ca teoria relativitatii restranse a fost elaborata de el, dar ca neavand cunostinte matematice suficiente a fost nevoie de amicitia sa cu un evreu de origine romana, care l-a ajutat pentru elaborarea teoriei relativitatii generalizate.

  2. Argento says:

    Sper sa am astazi timp sa public o copie dupa foaia lui matricola din scoala. Sper ca informatia furnizata sa fie totusi de incredere.
    mutam oricum pt parere :)

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.