Subscribe via RSS Feed

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools (GWT) nu este un serviciu de statistici (pentru aşa ceva există Google Analytics), chiar dacă există o oarecare suprapunere. Cui este util?img229.jpg

Celor care ţin la prezenţa pe Google (este vreun webmaster dezinteresat?), acest serviciu oferind o viziune “din casă”. La început webmasterii trebuie să îşi definească siturile.

Pentru aceasta Google va trebui să facă o verificare: sunt puse la dispoziţie două metode: adăugarea unei etichete meta în header-ul paginii de index sau încărcarea unui fişier HTML (la acesta este important numele, conţinutul putând fi şi gol).

Verificarea se face imediat, astfel că în câteva minute puteţi avea adăugate în cont situl sau siturile pe care le administraţi.img230.jpg img231.jpg Unele informaţii se pot afla şi prin alte căi (de exemplu pagini ce fac trimitere la sit, chiar şi ultima dată a indexării); există însă şi opţiuni pentru care nu există alte variante. Priviţi GWT ca un loc centralizat de informare. Pentru webmasterii amatori s-ar putea ca subiectul să nu prezinte prea mare interes. Pentru cei cu pretenţii mai mari GWT nu poate fi ocolit. Iar de ceva timp pricepem mai bine ce scrie ca este si in romana… Peeerfect!


Tags: , , , ,

Category: WebTools

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.