Subscribe via RSS Feed

Pomelo

De ceva vreme încoace piaţa din România a fost invadată de tot felul de fructe şi legume exotice. Fiecare a încercat măcar un fruct exotic, dar câţi ştiu ceva despre acel fruct. Eu am vrut să aflu câte ceva despre pomelo, şi acum vă împărtăşesc şi vouă ce am aflat.

Pomelo (Citrus grandis sau Citrus maxima) este cel mai mare fruct din familia citricelor, care poate ajunge până la 20 de cm lungime. Are forma unei pere, este de culoare galben-verzui, are un diametru de 12-27 de cm, iar coaja sa are grosimea cuprinsă în intervalul 0,5-2,5 cm.

Pomelo

Planta are frunze lucioase, de culoare verde închis, cu un puf scurt pe suprafaţa lor şi arată ca un copac care, în condiţii adecvate climaterice şi spaţiale, poate să atingă înălţimi de 7 metri.

Florile au un diametru de 2,5 cm, sunt albe şi puternic parfumate. Sunt folosite în industria parfumurilor.

Floare de pomelo

Planta începe să producă fructe după 4 ani de la plantare.

Pomelo a fost cultivat pentru prima dată în Malaezia, iar în China a fost cultivat pentru prima dată în jurul anului 100 î.e.n. În prezent, pomelo este cultivat pe zone întinse din China (Fujian, Jiangsu, Jiangxi), în centrul Thailandei (pe malurile râului Tha Chin), sudul Japoniei, Taiwan, India, Bangladesh, Noua Guinee, Vietnam, Indonezia, Tahiti, Filipine, Israel, SUA (Florida, California).

Pomelo

Cu un conţinut bogat de vitamina C, provitamina A, , vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9, minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu), acest fruct stimulează sistemul imunitar, secreţiile digestive, contribuie la reducerea colesterolului, ajută la eliminarea toxinelor din organism, are afecte antioxidante, tonifică vasele capilare, reduce oboseala şi stresul, previne şi amelioreză stările gripale.

Trebuie să ştiţi că este indicat ca sucul obţinut din pomelo să fie consumat imediat.


Tags: , , , , ,

Category: imagini, Stiati ca?

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. cip says:

    super interesante informatiile despre pomelo …chiar nu stiam nimic despre el ..am vazut intr-un supermarket si nu stiam daca sa-l cumpar..se pare ca merita..ms

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.