Subscribe via RSS Feed

Vizitând Viena – Karlskirche

Am petrecut 4 zile de neuitat în Viena, şi totuşi n-am apucat să vizităm nici măcar o treime din minunăţiile acestui oraş superb. Încă din prima zi, am vizitat, la recomandările recepţionerei hotelului în care am fost cazaţi, Karlsplatz. În partea sudică a pieţei se ridică impunătoare biserica romano-catolică Karlskirche (St. Charles’ Church).

Se spune că în timpul ciumei din 1713, care a făcut ravagii în toată Europa, împăratul Karl VI (Charles VI) a jurat că va ridica o biserică în cinstea Sfântului Charles Borromeo (cel care avea grijă de suferinzi) dacă epidemia avea să treacă în scurt timp.

Astfel, în anul 1716 a început construcţia, arhitect fiind Johann Bernard Fischer von Erlach. Construcţia a fost terminată în anul 1737 de către fiul arhitectului, Josef Emanuel Fischer von Erlach.

Clădirea are o înălţime de 72 metri, o lungime de 80 metri şi o lăţime de 60 metri, şi a fost construită în stilul baroc. Coloanele exterioare înfăţişează, prin sculpturi, momente din viaţa Sf. Borromeo, şi aduc foarte mult cu Columna lui Traian din Roma. Datorită acestor coloane care încadrează intrarea principală, biserica seamănă cu un templu grecesc.

Picturile din interiorul bisericii au ca teme credinţa, speranţa, caritatea, şi îl surprind pe Sf. Borromeo în diferite momente din viaţa sa.

Altarul pictat, înfăţişând înălţarea sfântului, a fost conceput de J.B. Fischer şi executat de către Ferdinand Maximilian Brokoff.

În anul 1738, biserica a fost dată Cavalerilor de la Malta.

În interior, biserica este dotată cu un elevator şi cu un sistem de platforme şi scări pentru a se putea ajunge până în vârf. Priveliştea Vienei din cupola bisericii Karlskirche este minunată.

Dacă ajungeţi în Viena nu ezitaţi să vizitaţi Karlskirche. Nu veţi regreta.

Tags: , , , , , , ,

Category: DepeNet

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.